skip to Main Content

file_809Pranešimas spaudai
2007 03 23

Paskelbti baldų dizaino konkurso [neformate] rezultatai

Asociacija „Lietuvos dizaino forumas“ jau antrus metus rengė baldų dizaino konkursą [neformate]. Šių metų konkurso tema – „Du viename“, skirta baldo transformacijos galimybių paieškoms. Tai buvo puiki proga pademonstruoti, kad vienas baldas gali turėti kelias funkcijas, formas, atspindėti kelias idėjas.

Susumavus žiuri narių balsus, paaiškėjo konkurso laimėtojai:

 I-a vieta skirta Mindaugui Žilioniui už transformuojamąjį baldą SOSS. Tai unikali sistema, leidžianti iš vienodų segmentų sukonstruoti plastiškų formų interjero elementus;
 II-oji vieta atiteko studijai LTD už dvejopai panaudojamą kėdę LYA, galinčią tapti ir standartine, ir pažeminta. Minimalistinio dizaino LYA itin tinka lauke;
 III-ąją vietą laimėjo Lukas Peršakovas su lentyna BARDAKĖLIS. Nenuspėjamos jungtys leidžia transformuoti šią sistemą, sukuriant įvairias nestandartines konfigūracijas;
 Specialiais diplomais taip pat bus pagerbti – Vytautas Puzeras ir ženklinimo sistema ION, Neringa Dervinytė ir kėdė MINT, Ona Januškevičiūtė ir širma-lentyna ORIGAMI.

Konkurso dalyvių darbus vertino tarptautinė žiuri: architektas ir dizaineris Roberto Palomba, tarpdisciplininių studijų profesorius Ronald Jones, dizaino profesorius George Teodorescu, dizaineriai Nauris Kalinauskas, Renatas Šukys, „Lietuvos dizaino forumo“ direktorius Marius Dirgėla ir Vilniaus dailės akademijos studijų prorektorius dr. Arūnas Gelūnas. Vertinant darbus, buvo atsižvelgiama į kūrinio idėjos originalumą, daikto funkcijos bei estetikos harmoniją ir pritaikomumą gamybai.

Dviejų etapų konkurse galėjo dalyvauti visos nestandartiškai mąstančias kūrybingos asmenybės, nepriklausomai nuo profesijos, amžiaus bei politinių pažiūrų, kaip juokavo organizatoriai. Svarbu tai, kad konkurso dalyviams, patekusiems į antrąjį konkurso etapą, savo patarimais pagelbėjo ir projektus realizuoti praktiškai padėjo šios srities profesionalai.
Jau antrą kartą organizuotą konkursą [neformate] kuruoja žinomas dizaineris, pats laimėjęs nevieną konkursą, vienas Lietuvos dizaino forumo steigėjų Nauris Kalinauskas.

„Vienas iš konkurso tikslų – atkreipti baldų gamintojų dėmesį į dizaino reikšmę ir į tai, kad Lietuvos dizaineriai pasižymi didžiuliu kūrybiniu potencialu ir darbų kokybe. Vertindami konkursinius darbus, tai pabrėžė ir pagyrų negailėjo visi užsienio svečiai,“ – sakė Nauris Kalinauskas.

Konkurso [neformate] laureatai bus oficialiai paskelbti ir apdovanoti Dizaino savaitės uždarymo metu, 2007 kovo 24d., 19 val. klube LIFE, Lukiškių g. 5, Vilniuje. Uždarymo vakarėlyje taip pat bus paskelbti Metų interjero konkurso, organizuojamo interjeras.lt, nugalėtojai.
Asociacijos „Lietuvos dizaino forumas“ direktorius Marius Dirgėla žadėjo, kad konkursas [neformate] būtinai vyks ir kitais metais.

Norėdami parsisiųsti aukštos rezoliucijos nuotrauką, spragtelėkite ant paveikslėlio. Failo dydis nurodytas po paveikslėliu. Dėmesio, RGB!

file_51SOSS
diz. Mindaugas Žilionis
300dpi 3.2MB JPEG
file_50LYA
diz. Juozas Brundza
300dpi 3.3MB JPEG
file_52BARDAKĖLIS
diz. Lukas Peršakovas
300dpi 3.4MB JPEG
file_53MINT
diz. Neringa Dervinytė
300dpi 3.6MB JPEG
         file_54
ORIGAMI
diz. Ona Januškevičiūtė
300dpi 2.8MB JPEG
file_56ION
diz. Vytautas Puzeras
300dpi 4.9MB JPEG

Daugiau informacijos, daugiau aukštos rezoliucijos iliustracijų, etc:

Marius Dirgėla
Asociacijos Lietuvos dizaino forumas
direktorius
Tel. +370 687 19158
dirgela@dizainoforumas.lt

This Post Has 0 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


× 7 = šešiasdešimt trys

Back To Top