skip to Main Content

Pranešimas spaudainews_167
2010 05 13

Dizaino savaitė prasideda nuo …šeštadienio

Gegužės 15 dieną prasideda jau penktoji „Dizaino savaitė“. Nepaisant ekonominės situacijos ypatumų, dalyvių šiemet daugiau, renginiai vyks visame Vilniuje nuo Jeruzalės iki Naujininkų, o dalis  – ir Kaune.

Šiemet, lyginant su praėjusiais metais, labai sustiprėjo profesionalaus pasaulinio lygio dizaino pasiūla: salonuose bus pristatomos pasaulinės baldų, apšvietimo, vonios dizaino naujovės, o renginiai T. Ševčenkos gatvės loftuose („Dizaino savaitgalis“) bei „Fluxus ministerijoje“ reprezentuos daugiausia jaunųjų kūrėjų ambicijas.

„Dizaino savaitė“ laikosi tradicijų. Šiemet ir vėl išleistas Vilniaus dizaino žemėlapis, padėsiantis susiplanuoti maršrutą savaitės metu ir po jos. Publiką į renginius vilios ne tik noras gauti koncentruotos informacijos apie interjero naujoves ir tendencijas, bet ir galimybė laimėti prizą – tai vieno garsiausių šiuolaikinių italų dizainerių Rodolfo Dordoni sukurta lauko kėdė „Harp“ (gamintojas – „Roda“). Laimėtoją lems burtai – o gal tai bus gausios baltarusių kolegų delegacijos narys?

Taigi, dar viena tradicija – garsūs svečiai. Šiemet Dizaino savaitė architektūros profesionalus ir mėgėjus kviečia susitikti su jaunosios kartos architektūros žvaigžde Julien de Smedt („JDS architects“ vadovas), kuris pristatys savo naująją knygą „Agenda“. Rusijos paviljono pasaulinėje Šanchajaus parodoje autorius Levon Airapetov skaitys paskaitą „Architektūrinė kartografija“. Gegužės 20 dieną 18 valandą „Fluxus ministerijos“ atominėje slėptuvėje K. Muževo socialiniu projektu Nr. 1 dalyvaujant autoriams bus atidaryta Baltarusijos dizainerių sąjungos ir žurnalo „CenTras“ surengta paroda „Perestroikos rekonstrukcija“.

Dizaino savaitė prasidės be streso – šeštadienį popiet – jau pagarsėjusioje „Fluxus ministerijoje“. Dar iki oficialaus Dizaino savaitės atidarymo 18 val. čia bus galima susipažinti su nusipelniusių lietuvių dizainerių paroda „Dizaino rinktinė – užvakar ir šiandien“, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai surengs interjero detalių parodą „Retrash“, o jų kolegos grafikai po didžiulį pastatą vedžios savo sukurta ženklų ir nuorodų sistema. Lygiai 20.20 val. prasidės jau trečiasis mėgstančių savo idėjas pristatyti viešai, trumpai ir efektingai sambūris „Pecha Kucha #3“. Pastato rezidentai – įvairiausių krypčių ir stilių menininkai – taip pat turės ką parodyti. Gros ansamblis.

Sekmadienis tebus skirtas poilsiui ir susikaupimui prieš artėjančią intensyvią savaitę, kurios metu kasdien vyks nuo trijų iki net devynių renginių žymiausiuose Vilniaus ir Kauno dizaino salonuose. Renginiai puikiai suderinti, todėl bus įmanoma aplankyti beveik visus. Naujienos ir įspūdžiai iš Paryžiaus, Milano, Frankfurto, pačių gamintojų pristatomos naujausios tekstilės, tapetų kolekcijos, netikėti pasaulinių brandų bendradarbiavimo pavyzdžiai, naujos materijos, technologijos ir spalvos bei tradicijų kokybė.

2010-ųjų Dizaino savaitės antrasis savaitgalis prasidės jau gegužės 20 d. paroda „40 metų – 40 dizainerių“, o baigsis Dizaino turgumi ir aukcionu gegužės 23-ąją. Kūrybiškoje ir itin laisvoje loftų atmosferoje ši Dizaino savaitės dalis, šiemet jau oficialiai pavadinta „Dizaino savaitgaliu“ ir žada daugybę dizaino, architektūros, taikomojo meno ir mados pristatymų, parodų ir instaliacijų.
Dizaino savaitės renginius šiemet remia Austrijos kompanija „Egger“ – aukščiausios kokybės medžiagų baldų gamintojams tiekėja. „Egger“ baldinės plokštės bei stalviršiai – dekorų etalonas Europos baldų pramonėje. Austriška kokybė, inovatyvios idėjos, plačios baldų dizaino galimybės.

„Dizaino savaitės“ organizatorius – asociacija „Dizaino forumas“.
„Dizaino forumas“ – 2006 m. įsteigta profesionalių dizaino specialistų asociacija, siekianti dizaino kaip šiuolaikinės visuomenės raidos katalizatoriaus ir perspektyvaus ekonominės raidos faktoriaus vaidmens pripažinimo, platesnio dizaino panaudojimo gamyboje, komunikacijoje, viešosiose erdvėse. „Dizaino forumas“ yra tarptautinės asociacijos „Design for All Europe“ narys.

Tiksli visų Dizaino savaitės renginių programa pateikiama tinklalapyje www.dizainosavaitė.lt

Daugiau informacijos:

Marius Dirgėla, „Lietuvos dizaino forumo“ direktorius,
Mob. tel. +370 687 19158
dirgela@dizainoforumas.lt;
www.dizainosavaite.lt

file_233

Architektas Julien de Smedt, 2010 metų „Dizaino savaitės“ svečias

file_236

Dizaino savaitės publikos prizas – arch. Rodolfo Dordoni kėdė „Harp“ (gam. „Roda“, Italija)

file_243

„Burgbad“ (Vokietija)

file_238

Easy Up tapetavimo diena – „Sanderson“ (Anglija)

file_240

„Secto Design“ šviestuvai (Suomija)

This Post Has 0 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


keturi + = 13

Back To Top