skip to Main Content

Asociacija „Dizaino forumas“ įgyvendina ES lėšomis dalinai finansuojamą projektą, skirtą paskatinti įmones kuo daugiau dėmesio skirti naujų užsienio rinkų paieškai ir esamų rinkų plėtrai, pristatant įmones ir jų produkciją tarptautinėse parodose.

2014-2020

Lietuvos dizaino forumą 2006 m. pavasarį įsteigė žinomi šalyje šios srities profesionalai. Forumas siekia dizaino, kaip šiuolaikinės visuomenės raidos katalizatoriaus ir perspektyvaus ekonominės raidos faktoriaus, vaidmens pripažinimo, platesnio dizaino panaudojimo gamyboje, komunikacijoje, viešosiose erdvėse. „Dizaino forumas“ yra įsteigęs Lietuvos dizaino prizą „Geras dizainas“ – tai nacionalinis konkursas, skirtas geriausiam dizainui šalyje atrasti ir paminėti. Forumas taip pat rengia dizainovacija.lt – jauniesiems dizaineriams skirtas projektas, kviečiantis eksponuoti dizaino objektus kavinių, parduotuvių bei salonų vitrinose. Jis vykdomas festivalio „Dizaino savaitė“ metu bei apima net šešis Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Telšius ir Anykščius. Forumas taipogi organizuoja lietuviško dizaino parodų ciklą „Design Lithuania“, parodos jau yra įvykusios Paryžiuje, Kijeve, Stokholme, Budapešte, Londone, Minske, Rygoje ir kituose miestuose.

Forumo nariai yra įmonės, kurios kuria savo gaminių dizainą ir gamina  Lietuvoje bei pateikia juos užsienio rinkoms. Tokiu būdu yra skatinamas Lietuvoje sukurtų produktų pristatymas pasauliui.

Asociacija „Dizaino forumas“ įgyvendina iš dalies Europos regioninės plėtros fondo lėšomis finansuojamą projektą: „Dizaino įmonių konkurencingumo skatinimas esamose ir naujose rinkose“ pagal 3 prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas“ įgyvendinimo priemonę Nr. 03.2.1-LVPA-K-801 „Naujos galimybės LT“, kurios tikslas paskatinti MVĮ kuo daugiau dėmesio skirti naujų užsienio rinkų paieškai ir esamų rinkų plėtrai.

Projekto tikslas – naujų užsienio rinkų paieška ir esamų rinkų plėtra pristatant Dizaino forumo narius ir jų produktus septyniose tarptautinėse parodose Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Dalyvavimas šiose parodose sudarys galimybes didintiįmonių konkurencingumą, kuris teigiamai atsilieps bendram Lietuvos, kaip dizaino šalies, žinomumui bei prisidės prie šalies tarptautinės prekybos balanso gerinimo.

Projektui įgyvendinti iš Europos regioninės plėtros fondo skirta 182 523,03 Eur investicijų.

Projekto įgyvendinimo trukmė 22 mėnesiai.

Daugiau informacijos apie įmonę pateikiama internete https://www.dizainoforumas.lt/.

Projekto rezultatai

Back To Top