skip to Main Content

file_113Pranešimas spaudai
2008 03 29
„Dizaino savaitė“ paskelbė ryškiausius šalies dizaino talentus

Vakar trečiosios „Dizaino savaitės“ baigiamajame vakarėlyje „Absolut Afterparty“ paskelbti ryškiausi Lietuvos dizainerių talentai – konkursų [neformate], „Metų interjeras“ nugalėtojai bei Metų dizaino žmogus“.

Konkurso [neformate] laurai atiteko dizaineriui Juozui Brundzai. Jo kūrinys – kabykla „Auga“ – komisijos buvo pripažintas originaliausiu darbu iš 25 atrinktųjų finalui. Antroji vieta skirta šviestuvą „Dobilas“ sukūrusiam Pauliui Savickui, trečioji – stalo „Pixel“ autoriui Tadui Radzevičiui.
Diplomais apdovanoti: Gintautas Ačas už stalelį „Lukšto stiprumas“, Vytautas Puzeras už sėdimąjį baldą „Korys“ ir Julius Bučelis už sėdimųjų baldų sistemą „Pinocchio“. Specialus dizainerio Ryčio Zavecko prizas – „Dizainerių duona“ – paskirtas Tadui Radzevičiui už stalą „Pixel“. Žiūrovų simpatijų prizas atiteko Mantui Lataičiui už baldų sistemą „Rist“.

Dizainerių kūrybines idėjas vertino tarptautinė komisija, kurioje dalyvavo baldų specialistai, dizaineriai ir architektai iš Italijos, Latvijos, Vokietijos.

Šiemet konkursas [neformate], kurio tema „Wood – Do!“, skatino kūrėjus naujai pažvelgti į seniausią baldų gamybos medžiagą – medį. Anot konkurso kuratoriaus Naurio Kalinausko, iš jaunųjų talentų sulaukta nemažai originalių idėjų ir dėmesio vertų interpretacijų, kurios nepadarytų gėdos ir tarptautiniame kontekste.

„Malonu, jog netradicinės konkurso dalyvių koncepcijos pasižymėjo ir praktiškumu bei funkcionalumu – neabejoju, kad dauguma pasiūlytų darbų, jei būtų įgyvendinti, įlietų į šalies baldų rinką jaunatviško novatoriškumo“, – sako N. Kalinauskas. Nugalėtojo sukurtas baldo prototipas – kabykla „Auga“ – bus eksponuojama vienoje iš užsienio parodų.
Daugiau informacijos:

Marius Dirgėla, „Lietuvos dizaino forumo“ direktorius
Mob. tel. +370 687 19158

dirgela@dizainoforumas.lt
www.dizainoforumas.lt
www.neformate.lt

Agnė Verksnytė – Paulauskienė, UAB „AZ communications” projektų vadovė,
Tel. (8~5) 212 28 92, mob. tel. 8~687 32943; agne@azcom.lt

file_113

AUGA
diz. Juozas Brundza

file_114

DOBILAS
diz. Paulius Savickas

file_115

PIXELdiz. Tadas Radzevičius

file_116

KORYS
diz. Vytautas Puzeras

file_134

PINOCCHIO
diz. Julius Bučelis

file_133

LUKŠTO STIPRUMAS
diz. Gintautas Ačas

file_117

RIST
Diz. Mantas Lataitis

This Post Has 0 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


8 − septyni =

Back To Top